je besplatan servis koji Google nudi u cilju praćenja saobraćaja na vašem sajtu. Jednostavno rečeno, Google Analytics vam omogućava da vidite šta se dešava na vašem sajtu, odakle dolaze posjetioci, kako se kreću po stranicama u okviru vašeg sajta i još monogo toga. Za najjednostavniju implementaciju je potrebno otvoriti Analytics nalog, ubaciti mali dio koda na stranice vašeg sajta i korištenje i analiza može početi.

Google Analytics Logo

Kako Google Analytics funkcioniše?
Google Analytics radi pomoću malih djelova JavaScript kôda koji treba da se instalira na svakoj stranici vašeg sajta da bi analitika radila ispravno. Ovi podaci se zatim prikupljaju i prikazuju u izvještajima na stranicama u Google Analytics kontrolnoj tabli.

Google-Analytics-Dashboard

Klikni za uvećanje

Šta svi brojevi i grafikoni znače? Evo nekoliko primjera:

Ovo su samo neki od osnovnih parametara koje je moguće mjeriti i analizirati, mogućnosti su daleko veće i nemoguće ih je pokriti u ovom kratkom pregledu. (za one koji žele da saznaju više popunite našu kontakt formu ovdje i poslaćemo na vaš email jedan vodič kroz osnove Google Analytics-a)

Da rezimiramo, Google Analytics je vrhunski alat, koji nam omogućava precizno mjerenje performansi web sajtova čime možemo stalno razvijamo i prilagođavamo web strategiju i vršimo optimizaciju sajta.

Naša agencija ima sertifikovane specijaliste za Google Analytics i za vas možemo napraviti novi nalog, implementirati Google Analytics u vaš sajt, izvršiti obuku nekoga iz vašeg tima da koristi ovaj alat itd. Uglavnom, ako želite da počnete da koristite alat napravljen od strane najveće svjetske kompanije iz oblasti praćenja internet saobraćaja na pravom ste mjestu. Javite nam se i detaljno ćemo vam pojasniti mogućnosti i napraviti plan kako da iskoristite Google Analytics.